Niet gevonden wat je zocht? Aarzel niet om ons te contacteren!

Inventika

Bij Inventika kan je voor heel wat terecht!
Gepersonaliseerde artikelen, relatiegeschenken, grafisch ontwerp, ontwerpprojecten, engineering …

Workshops
Wil je graag zelfs aan de slag met een snijplotter, lasercutter of sublimatieprinter? Kom dan alles te weten in één van onze workshops! Met onze jarenlange ervaring leren we je alle tips & tricks. Zowel online, groeps- als privéworkshops. 

Op Maat
Wij werken vooral en het liefst op maat. Vandaar geen overvolle webwinkel met standaard producten. We maken met plezier jouw project! groot, klein, privé of zakelijk,… We maken er sowieso iets mooi van!

 

Afbeelding : Annelies Vandersickel

Karolien Vandersickel

Professioneel
De voorbije jaren bouwde ik een expertise op in kunststof verwerking, additive manufacturing (3D printen) en technisch ontwerp, zowel in de industrie als in onderzoek en onderwijs. Als projectingenieur en onderzoeker ben ik zowel betrokken bij de aanvraag van nieuwe projecten als de coördinatie en begeleiding van deze projecten. De combinatie van mijn master industrieel ontwerpen en master kunststofverwerking zorgt voor een interessante mix aan opdrachten; gaande van kleine particuliere projecten, museuminrichting tot industriële proces- en  productinnovatie. Zo werkte ik als certified trainer voor Dassault systèmes en consultant voor oa. Tupperware, Samsonite, Bombardier en Sabena. Daarnaast werkte ik ook als wetenschapscommunicator mee in STEM academies en -olympiades en bij de oprichting van de LEGO studio Vives. 

Momenteel ben ik voltijds aan de slag als docent en onderzoeksmedewerker van de opleiding Ontwerp- en Productietechnologie aan de Hogeschool Vives. Hierin deel ik graag mijn expertise met jonge ontwerpers en gedreven studenten.

Inventika
Naast mijn professioneel werk, ben ik voortdurend creatief bezig. Zo maakte ik verschillende affiches voor evenementen, organiseerde ik tal van concerten, activiteiten en reizen voor de harmonie en ontwierp en bouwde ik al snel decors in de musicalverenging. Iets met de aard van het beestje, zoals ze zeggen…

Na heel wat kleine opdrachten groeide het idee om te starten met Inventika. Ook hierin zie je weer de mix van het ontwerpen en het educatieve aspect. Met Inventika wil ik vooral mensen inspireren en helpen bij het realiseren van hun projecten en ideeën. Onze troef zijn de workshops, waarbij we beginner en gevorderde op weg helpen, zodat ze zelf aan de slag kunnen. Het geeft zo veel voldoening als het je lukt om dat ene project uit te werken op die manier dat jij wilde. Er is ook niets zo uitdagend als het zoeken van een oplossing van een probleem met heel veel randvoorwaarden. Vandaar dat je in onze webshop beperkt kant en klare, maar vooral producten op maat kan terugvinden.

Met Inventika doe ik zo veel mogelijk zelf; eigen patronen en ontwerpen, mijn website en publicaties, management en administratie. Hiervoor werk ik ook voortdurend aan samenwerkingen met producenten en leveranciers om jullie zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en adviseren.

Benieuwd naar enkele van deze realisaties? Neem dan ook zeker hier een kijkje of volg ons op sociale media. 
Wil je nog meer weten? Aarzel niet om me te contacteren!

De naam Inventika?

Het zoeken naar een naam was niet evident. Je moet vernieuwend uit de hoek komen, hij mag nog niet bestaan en moet toch ook ergens naar verwijzen. “Inventief” vond ik wel fijn klinken, maar wat betekent dat precies?

creatief, fantasierijk, ingenieus, origineel, scheppend, vernuftig, vindingrijk.

Passend, maar was ik wel zeker?

Tot ik volgende definitie tegenkwam en overtuigd was.
Dit is waar ik voor sta en wat ik wil doen!

Inventiviteit

Inventiviteit is niet alleen de vaardigheid waarbij je in staat bent om nieuwe producten te bedenken. Inventiviteit gaat veel verder. Wanneer je inventief bent ben je in staat om verbanden te leggen die anderen minder snel leggen. je kunt ook gereedschappen, materialen en producten gebruiken in toepassingen waarvoor ze nooit bedoeld waren en ga zo maar door. Als jij inventief bent dan heb je in ieder geval een creatief brein!

INVENTIVITEIT, WAT IS DAT?

  • Je legt verbanden die niet logisch zijn.
  • Wanneer je op de ene manier je einddoel niet haalt probeer je je einddoel op een andere manier te bereiken.
  • Je denkt voordat je meteen doet.
  • Je laat je niet beperken door bestaande oplossingen, je probeert het graag zelf.
  • Je staat open voor de ideeën van anderen.
  • Je staat achter je eigen ideeën maar verliest het einddoel niet uit het oog.
  • Je eindresultaat sluit echt aan bij de opdracht.

Redacteur bij Hobby Handig

Vanaf editie 242 kan je mijn werk, samen met dat van vele anderen, ook terugvinden in het tijdschrift ‘Hobby Handig’.

HobbyHandig is het meest gelezen hobbymagazine, zowel in print als 100% identiek online. Zes keer per jaar lees je alles over de creatieve hobby, van kaarten maken tot handwerken, van HomeDeco tot textiel, groendecoraties en nog veel meer. Naast doe-artikelen is HobbyHandig er ook echt voor jou, onder meer door tips en foto’s van lezers. HobbyHandig, creatief voor elk wat wils!

HobbyHandig verschijnt zowel op papier en is online te lezen in het archief, vanaf uitgave 165. Ook is het tijdschrift op de iPad te lezen via de app Magzine.

Redacteur bij Plot at Home

Vanaf editie 17 kan je mijn werk, samen met dat van vele anderen, ook terugvinden in het tijdschrift ‘Plot at Home’. 

Plot at Home is het tijdschrift dat op een systematische, duidelijke en overzichtelijke manier uitleg geeft over alle mogelijkheden van de snijplotter. Naast een enorme diversiteit aan projecten met handige stappenfoto’s, bieden we ook gratis patronen aan voor zowel de ScanNcut, Silhouette Cameo en Cricut.

PlotatHome is een eigentijds tijdschrift voor beginnende en gevorderde ‘plotters’ en een onmisbare bron van informatie voor iedereen die graag creatief bezig is met de snijplotter!

Alle nummers liggen ter inzage in ons atelier en kunnen via de webshop afzonderlijk of in pakket aangekocht worden. 

Plot at homt
Oorbellen

Winnaar van de tutorial challenge

In juni 2020 nam ik deel aan de Tutorial Challenge van Creaplot. Voor deze wedstrijd mocht je een project uitwerken voor de Brother ScanNCut om zo anderen te inspireren en op weg te helpen. 

In dit project combineer ik hout en kunstleer tot leuke moderne oorbellen, mét bijpassend cadeaudoosje. Ik mocht meteen de eerste prijs in de wacht slepen. 

Het was niet alleen een leerrijke ervaring, het zette me ook aan om te starten als zelfstandige. 

This function has been disabled for Inventika.